## INTERNATIONAL BRAIN MAPPING AND INTRA-OPERATIVE SURGICAL PLANNING SOCIETY



## WELCOME



It is my pleasure to invite physicians, scientists, colleagues and friends to the second annual meeting of International Brain Mapping and Intraoperative Surgical Planning Symposium (IBMISPS) in the city of Pasadena, California in November 17-19 2005.

The 2005 symposia's theme is "integrating technology & medicine" with a promise to introduce the state-of-the-art basic and clinical research directions as well as special subject matters on current issues on stem cell and brain death ethics.

In addition to image guided surgery and its application in intraoperative brain mapping the topics of 2005 IBMISPS will include other related research areas ranging from molecular and cellular imaging, nanoscience and genomic. The meeting objective is to create a unique scientific and educational environment for the participants and facilitate the exchange of ideas among different disciplines such as engineering, physics, neuroscience and neurosurgery.

The program committee of IBMISPS has assembled dedicated team of scientists, physicians and surgeons to achieve the highest standard of scientific and educational quality. We are specially honored to host the honorable US senator Barbara Boxer of California as our keynote speaker. She will receive *Excellence in Research, Development and Education Crystal Award* for her significant contributions to the healthcare, research and education from IBMISPS.

This year again we will express our appreciation to leading companies for their contribution to the field and patient care as well as to a special parent who has shown extraordinary courage and dedication to take care of her son who is suffering from a rare brain tumor. The awards will be presented in the Award Banquet that is schedule for Friday November 18<sup>th</sup> 2005. IBMISPS has also organized social and family activities in southern California area that you and your family could take advantage of.

As the first president of IBMISPS, I would like to welcome you and your family to this special scientific event.

Ferenc A. Jolesz, M.D.
President, IBMISPS
Member of National Academy of Science of the US and Hungary

## OCTOBER 17, 2005: DAY 1

7 AM	FOUNTAIN ONE	FOUNTAIN TWO	FOL	FOUNTAIN THREE	
AIVI					
		EXHIBIT HALL			
MA 8	Welcome & Introduction	SHOWROOM			
	Video Keynote Speaker Scientific Session I:			Poster Seesion I	
9 AM	Intra-Operative Surgical Planning	Scientific Session V:		Session I 7:00 AM -	
	Section 1	Mapping of the		12:00 PM	
10 AM	Q & A Session	Brain Lesions		_	
	COFFEE BREAK				
11 AM	Scientific Session II:  Intra-Operative	Q & A Session COFFEE BREAK			
	Surgical Planning	EXHIBIT HALL		Discussion	
12 PM	Section 2	SHOWROOM			
	Q & A Session				
1 PM	LUNCH	Scientific Session VI: Neurophysiology 1			
	LONGII	rical opily slology 1			
2 PM	Scientific Session III:			_	
	Functional	Q & A Session  TEA RECESS		Poster	
3 PM	Brain Mapping Section 1			Session II	
	Q & A Session			12:00 PM - 6:00 PM	
4 PM	COFFEE BREAK  Scientific Session IV:	EXHIBIT HALL			
	Brain Mapping and	SHOWROOM		Discussion	
5 PM	Intra-Operative Surgical Planning				
	Using Endoscopy				
6 PM	Q & A Session				

## Continental Breakfast: 7:00 – 8:00 AM Every Day

	FOUNTAIN 1	FOUNTAIN 2	
8:00 - 8:20 AM	Babak Kateb Executive Director of IBMISPS/Founder Welcome & Introduction	Exhibit Hall 7:00 AM – 6:00 PM	
8:20 - 8:30 AM	Video Key Note Speaker The Honorable US Senator Barbara Boxer		
8:30 - 10:25 AM	Scientific Session I: Intra-operative Surgical Planning Section 1		-
8:30 - 8:50 AM	Chair: Professor Ferenc Jolesz, MD Harvard Medical School, President of IBMISPS		-
8:50 - 9:10 AM	Co-chair: Keyvan Farahani, Ph.D. National Cancer Institute	Scientific Session V:  Mapping of the Brain Lesions	30 - 8:50 AM
9:10 - 9:30 AM	Speaker 1 (20 minutes of talk time)	Chair: Professor Jean Lemaire, MD/PhD	10 - 9:30 AM
9:30 - 9:50 AM	Speaker 2 (20 minutes of talk time)	Co-Chair: Chi Zee, MD USC	30 - 9:50 AM
9:50 - 10:10 AM	Speaker 3 (20 minutes of talk time)	Andrea K. Scott. Seg	0 - 10:10 AM
10:10 – 10:25 AM	15 minutes Q/A	Speaker 2 (20 minutes of talk time)	10 – 10:30 AM
10:25 - 10:40 AM	15 minutes Coffee Break	Speaker 3 (20 minutes of talk time)	30 - 10:50 AM
10:40 - 12:35 PM	Scientific Session II: Intra-operative Surgical Planning Section 2	15 minutes Q/A	50 - 11:05 PM
10:40 - 11:00 AM	Chair: Henry Hirschber, MD/PhD Rikshopital, Norway	15 Minutes Break	05 – 11:20 AM
11:00 - 11:20 AM	Co-chair: Adam M. Mamelak, M.D. City of Hope-Caltech		
11: 20 – 11:40 AM	Speaker 1 (20 minutes of talk time)		
11: 40 – 12:00 AM	Speaker 2 (20 minutes of talk time)	LUNCH 12:00-12:35	00 – 12:35 PM
12: 00 – 12:20 PM	Speaker 3 (20 minutes of talk time)	Scientific Session VI:	35 – 2:30 PM
12:20 – 12:35 PM	15 minutes Q/A	Chair: V. Reggie Edgerton, Ph.D	35 – 12:55 PM
12:35 – 1:30 PM	55 minutes Lunch Break	Co-Chair: James Rutka, M.D.	55 – 1:15 PM
12: 00 – 12:20PM	Scientific Session III: Functional Brain Mapping Section 1	Marco Iacoboni, MD/PhD (UCLA)	5 – 1:35 PM
2:00 – 2:20 PM	Chair: Manbir Singh, Ph.D. (USC)	Speaker 2 (20 minutes of talk time)	35 – 1:55 PM
2:20 – 2:30 PM	Co-Chair: Zang Hee Cho, Ph.D. (UCI)	Speaker 3 (20 minutes of talk time)	55 – 2:15 PM
2.20 2.30 111	Speaker 1 (20 minutes of talk time) (2:30 – 2:50 PM):	15 minutes Q/A: (2:15 – 2:30 PM)	5 – 2:30 PM
	Speaker 2 (20 minutes of talk time) (2:50 – 3:10PM):		